Colin Rademakers bereikt met een sliding het honk. Foto: Bert Springer.
Colin Rademakers bereikt met een sliding het honk. Foto: Bert Springer.

Bedrocks laat punt liggen op Meerdijk

Sport

EMMEN - De honkballers van Bedrocks uit Emmen hebben zichzelf zondag tekort gedaan in de thuiswedstrijd tegen The Blokes uit Veendam. Het werd 8-8, maar er had meer in gezeten.

The Blokes wordt de laatste jaren steevast kampioen en was dit seizoen nog ongeslagen. Net als voorgaande wedstrijden begon Bedrocks met werper Davey Paulussen op de heuvel en catcher Robin Brandjes achter de plaat. Verdedigend stond het bij de Emmenaren goed met onder meer lastige vangballen van de outfielders Benjamin Houthuyzen en Bart Jan van der Toom. Rechtsvelder Colin Ramakers maakte nog een mooi dubbelspel door de bal in het rechtsveld te vangen en de loper op één uit te gooien. In de eerste inning namen de Veendammers een 0-1 voorsprong. In de gelijkmakende slagbeurt nam Bedrocks de leiding door een tweehonkslag van korte stop Marijn Mast en een honkslag van eerste honkman Kilian Alderlieste. De tweede inning werd een korte voor de Emmenaren. Ondanks een tweehonkslag van Benjamin Houthuyzen werd niet gescoord, terwijl de Veendammers wel een run wisten te maken.

In de derde inning sloegen beide teams drie man binnen en kwam de tussenstand op 6-5. In de hectische slotfase werden twee spelers van The Blokes het veld uit gestuurd wegens het onsportief bejegenen van de prima leidende umpire Erik Vos. Bedrocks bleef ondanks alle consternatie goed en geconcentreerd spelen maar wist toch niet te voorkomen dat de The Blokes nog op gelijke hoogte kwam. Eindstand 8-8.