Jeredy Hilterman zorgde met twee treffers voor de volle winst voor FC Emmen (foto: FC Emmen).
Jeredy Hilterman zorgde met twee treffers voor de volle winst voor FC Emmen (foto: FC Emmen).

FC Emmen boekt eerste seizoenszege

Sport

DEN HAAG - De voetballers van FC Emmen hebben vrijdagavond de eerste overwinning van het seizoen geboekt. Het werd 1-2 in het uitduel tegen ADO Den Haag.

Zonder de geschorste Jeff Hardeveld en gepasseerde Azzedine Toufiqui startte de formatie van Dick Lukkien met Lorenzo Burnet en Rui Mendes in de basis sterk. FC Emmen begon direct het initiatief te nemen en verscheen snel met tien man op de helft van ADO Den Haag.
Uitgespeelde kansen werden nog niet goed uitgespeeld. In de 9e minuut ontstond de eerste kans voor FC Emmen, maar Jeredy Hilterman kon de goede voorzet van Lorenzo Burnet niet verzilveren. Even later kon Rui Mendes een doelpoging wagen, maar de bal werd geblokt. Vak daarop was het wel raak voor FC Emmen. Na goed voorbereidend werk van Peter van Ooijen werd de bal uit zijn voorzet keurig ingekopt door Jeredy Hilterman (0-1). Ondanks de voorsprong was FC Emmen in de eindfase van de aanval vaak te slordig, terwijl ADO Den Haag, zonder wel een paar keer gevaarlijk werd. Een inzet van aanvoerder Boy Kemper uit een vrije bal van Amar Catic ging net naast. Na rust kreeg het duel binnen twee minuten een andere wending. Maar dat had vooral te maken met de vroege gelijkmaker van de thuisclub. Vicente Besuijen kopte raak uit een voorzet van Catic (1-1). ADO Den Haag probeerde met meer opportunistisch voetbal de strijd aan te gaan, maar FC Emmen bleef onder aanvoering van Jeroen Veldmate het vooral voetballend oplossen. Een zuivere voorzet van Rui Mendes werd vlak voor tijd bij de tweede paal door Jeredy Hilterman binnen gekopt (1-2). Het had direct ook nog 1-3 kunnen worden, maar een schot van Peter van Ooijen spatte op de lat uiteen.