Max Tubben in actie op Zolder.
Max Tubben in actie op Zolder.

Twee podiumplaatsen voor coureur Max Tubben

Sport

ZOLDER - Coureur Max Tubben (19) uit Nieuw-Weerdinge heeft prima gepresteerd tijdens de tweede ronde van de Supercar Challenge. Hij werd op het circuit van Zolder twee keer derde.

Hoewel er nog genoeg aan de nieuwe BMW Silhouette 3.5 te verbeteren was, kreeg Tubben zo de bevestiging dat hij op de goede weg is. ,,De auto was een stuk beter dan de eerste ronde van het kampioenschap in Zandvoort”, concludeerde hij na de tweede race. ,,We hebben nu ook een grotere spoiler erop voor meer downforce. Dat is een vooruitgang. We hebben ongeveer anderhalve seconde gewonnen.”

Daarmee eindigde hij dus knap twee keer als derde. Tegelijkertijd zag hij voor de potente BMW nog genoeg ruimte voor progressie. ,,De auto ligt nog niet helemaal goed”, verklaarde hij. ,,We moeten er nog veel aan werken. De auto heeft nog veel overstuur die ik steeds moet opvangen.” 

,,Er zit dus echt nog veel meer in. We moeten gewoon nog meer testen, de afstelling verder verbeteren. En dan kijken wat we kunnen doen tijdens de Gamma Racing Days in Assen. Die baan ken ik goed.” Op het Drentse circuit wordt in augustus de volgende ronde van het kampioenschap verreden.