Afbeelding

PWZ Zuidenveldtour op zaterdag 18 september

Sport

NIEUW-AMSTERDAM - Wielerwedstrijd PWZ Zuidenveldtour wordt zaterdag 18 september.

Het gaat om de 29e editie van de koers. De eerste editie werd in 1992 gehouden en gewonnen door Jeroen Blijlevens. Hij maakte later als sprinter furore bij de profs. De wedstrijd door Zuidoost-Drenthe heeft altijd grote aantrekkingskracht op ploegen uit het binnenland, maar zeker ook op buitenlandse teams. Wie de Zuidenveldtour weet te winnen, trekt de aandacht van prof-ploegen en maakt kans op een profcontract.

De renners starten om 12.00 uur in het centrum van Dalen. De finish is rond 16.30 uur aan de Vaart Noordzijde in Nieuw-Amsterdam. Het parcours is dit jaar uitgebreid met de Muur van Emmen, waar het peloton serieuze hoogtemeters voor de kiezen krijgt. De 200 kilometer lange route, met verwachte doorkomsttijden, is te vinden op www.zuidenveldtour.nl.

Naast bekende Nederlandse ploegen zoals Metec, Volker Wessels en het John Deer Cycling Team uit Groningen, zijn ook buitenlandse teams van de partij, waarbij het Canadese X-Speed United in het oog springt met een sterke groep renners. Wie er ook gaat winnen, de kussen voor de snelste man zullen in ieder geval van rondemiss Xiamara Boxem komen, die na haar uitgestelde debuut van vorig jaar de medailles bij de eerste drie zal omhangen. Zij is de kleindochter van de vorig jaar overleden mede-oprichter én grote initiator van de Zuidenveldtour, Olf Boxem.