Arjen Robben was weer een toonbeeld van inzet en voor Glenn Bijl en Kerim Frei maar moeilijk te stoppen (foto Bennie Wolbers).
Arjen Robben was weer een toonbeeld van inzet en voor Glenn Bijl en Kerim Frei maar moeilijk te stoppen (foto Bennie Wolbers).

Robben legt FC Emmen op de pijnbank: 0-4

Sport

EMMEN – FC Emmen heeft vanmiddag een flinke steek laten vallen in de strijd om de rechtstreekse degradatie te ontlopen. Op De Oude Meerdijk werd de derby tegen FC Groningen met 0-4 verloren. Er was een hoofdrol voor Arjen Robben.

De oud-speler van PSV, Real Madrid en Bayern München speelde zijn beste wedstrijd van de afgelopen twee jaar en legde FC Emmen hoogst persoonlijk op de pijnbank. Hij was in hoge mate verantwoordelijk voor de pijnlijke nederlaag.

FC Groningen was direct de bovenliggende partij, terwijl FC Emmen de gehele wedstrijd niet het niveau van de laatste weken wist te halen. De eerste kans was weliswaar nog voor de thuisclub, maar daarna was het vooral FC Groningen dat de klok sloeg. FC Emmen hanteerde veel te veel de lange bal en die was telkens een simpele prooi voor de defensie van de Groningers. De 0-1 voorsprong bij rust was dan ook zeker niet onverdiend, ook al was de goal wel een cadeautje. Een vrije bal in de 27e minuut mocht ongehinderd binnen worden gekopt door Bart van Hintum die volledig vrij werd gelaten.

Na de rust produceerde Arjen Robben twee haarscherpe voorzetten op Alessio da Cruz en dat betekende 0-2 en 0-3. Kort na de derde treffer verliet Robben het veld en zag hij vanaf de bank hoe invaller Paulos Abraham ook nog de 0-4 maakte door vrij simpel de Emmen-verdediging uit te spelen.

Door de nederlaag blijft FC Emmen staan op de 16e plaats in de eredivisie en is het gat met nummer 17 VVV, met nog twee duels te spelen, slechts één punt. Donderdag zal FC Emmen tegen Heerenveen alles uit de kast moeten halen om de punten in eigen huis te houden.