Nick Bakker neemt koppend het doel van Fortuna Sittard onder vuur (foto Gerrit Rijkens).

FC Emmen ook in Sittard spekkoper met drie punten

Sport

SITTARD - De pogingen van FC Emmen om rechtstreekse degradatie te ontlopen, blijven succes opleveren. Zaterdagavond werd met 1-3 gewonnen van Fortuna Sittard.

FC Emmen trainer Dick Lukkien kon niet beschikken over Lucas Beradou en aanvoerder Michael de Leeuw. Toch zochten de Drenten direct de aanval die al binnen enkele minuten de eerste hoekschop opleverde. Het leidde niet tot verder gevaar. In de 9e minuut moest Verrips zich strekken om een schot van Semedo onschadelijk te maken. De talentvolle doelman redde bekwaam.

FC Emmen leek in de 31e minuut op voorsprong te komen via Paul Gladon. De treffer werd echte ongeldig verklaard omdat de Emmen-spits kort daarvoor een overtreding had gemaakt. Een minuut later was het Sergio Peña die vanaf de achterlijn een messcherpe voorzet gaf, maar Gladon kwam net een teenlengte te kort om binnen te tikken. De rust werd bereikt met 0-0.

Na de hervatting kreeg Emmen in de 53e minuut een strafschop na een overtreding van Jansen op Paul Gladon. De Fortunees kreeg daarvoor rood. Sergio Peña maakte vanaf de stip geen fout: 1-0. Tien minuten later was  Peña dichtbij zijn tweede treffer, maar doelman Van Osch wist de bal over te tikken. In de 63e minuut leek FC Emmen op 2-0 te komen via Paul Gladon, maar na raadpleging van de VAR werd de goal afgekeurd wegens buitenspel afgekeurd.

Een tegenvaller was de weer spelende Peña met een enkelblessure moest worden vervangen door Robbert de Vos. FC Emmen bleef daarna druk op het doel van Fortuna uitoefenen en kreeg een paar goed mogelijkheden, maar de 2-0 viel maar niet. Een kwartier voor tijd bracht Lukkien Nikolai Laursen in het veld voor Luka Adzic. Hoewel Emmen de wedstrijd goed onder controle leek te hebben, werd het vijf minuut voor tijd toch 1-1 na een fout in de defensie. De gelijke stand was maar van korte duur, want in de 89e minuut werd Glenn Bijl in de zestien in de rug gelopen. Hij schoot de terechte strafschop zelf binnen: 1-2. In de slotfase werd het ook nog 1-3 door Paul Gladon, die na een snelle omschakeling goed wist af te ronden.

Gladon was na afloop nog wel een beetje kritisch op het spel van zijn ploeg. ,,Door de rode kaart kregen wij veel meer ruimte om diep te spelen, maar de bal ging steeds terug. Je kon er op wachten dat het een keer mis zou gaan en dat gebeurde ook, maar gelukkig kregen wij nog een strafschop en mocht ik de 3-1 nog scoren.”

Dick Lukkien was natuurlijk een tevreden trainer: ,,Wij zijn hartstikke blij met deze winst. Vooral de tweede helft was knotsgek. Met 11 tegen 10 hebben wij het niet goed gedaan en de 1-1 was voor Fortuna Sittard ook zeker verdiend. Gelukkig kwamen wij snel met een antwoord en daarvoor verdient de hele ploeg een compliment.”