Thijs Oosting, de Emmenaar in dienst van RKC Waalwijk, wordt afgestopt door Miguel Aroujo terwijl Glenn Bijl toekijkt.

FC Emmen haalt uit tegen RKC: 3-1

EMMEN - FC Emmen is ook de zesde wedstrijd op rij ongeslagen gebleven. In stadion de Oude Meerdijk werd RKC Waalwijk zondag met een 3-1 nederlaag naar Waalwijk teruggestuurd. De kansen om degradatie te ontlopen, zijn daarmee verbeterd.

De Emmenaren wisten RKC Waalwijk direct onder druk te zetten. Kerim Frei en Michael de Leeuw kregen twee grote kansen. Frei kopte net naast en De Leeuw stuitte op doelman Kostas Lamprou. In de 10e minuut was het wel raak door toedoen van Nick Bakker. Hij wist uit een vrije trap raak te schieten. Vijf minuten later liet Emmen ook de tweede goal van de middag aantekenen. Luka Adzic, goed aangespeeld door Sergio Peña, zette de 2-0 op het scorebord.

Een tegenvaller voor de ploeg van Dick Lukkien was dat halverwege de eerste helft Lucas Bernadou geblesseerd uitviel. Hilal Ben Moussa was zijn vervanger. Nog voor de thee wist FC Emmen de voorsprong verder uit te bouwen naar een comfortabele 3-0. Michael de Leeuw werd de diepte ingestuurd en binnen de zestien onderuit gehaald. Sergio Peña legde aan vanaf elf meter, maar zag zijn inzet in eerste instantie gestopt worden. In de rebound wis de Peruaan alsnog binnen te tikken.

In de tweede helft gebeurde niet zoveel meer. FC Emmen had de zege in feite al voor rust veiliggesteld. Wel wist RKC in blessuretijd nog tot een eretreffer te komen via invaller Cyril Jean Ngonge: 3-1.

Doordat Willem II en VVV Venlo zaterdagavond al hadden verloren en hekkensluiter ADO zondag in eigen huis met 4-1 klop kreeg van FC Utrecht, kan FC Emmen op een geslaagd paasweekend terugkijken.