Luka Adzic ziet zijn kopbal rakelings langs het doel van Marsman gaan (foto Gerrit Rijkens).

FC Emmen pakt verdiend punt in Rotterdam

ROTTERDAM - FC Emmen heeft zaterdagavond een verdiend punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen Feyenoord. In Rotterdam werd het 1-1 door een benutte strafschop van Michael de Leeuw.

FC Emmen-trainer Dick Lukkien kon voor deze wedstrijd weer beschikken over Caner Cavlan waardoor Kezia Veendorp op de bank moest plaatsnemen. De bezoekers kregen in de beginfase een aantal kansjes, maar meer dan enkele hoekschoppen leverde dit niet op. Na een kwartier begon Feyenoord meer druk te zetten, maar FC Emmen wist steeds op het juiste moment de aanval te onderbreken. Uiteindelijk stond het bij de rust wel 1-0 voor de thuisclub. Een schot van Kökçü werd van richting veranderd via de knie van Miguel Araujo en doelman Verrips was kansloos.

Na de thee kwamen beide ploegen ongewijzigd uit de kleedkamer en ging FC Emmen op jacht naar de gelijkmaker. De Drenten wisten het initiatief naar zich toe te trekken. Dat leidde in de 53e minuut tot mooiste aanval van de wedstrijd, maar Luka Adzic verzuimde een op maat gegeven voorzet van Glenn Bijl raak te koppen. De bal ging rakelings naast. FC Emmen bleef aandringen, maar doelman Marsman reageerde goed op inzetten van onder anderen Peña. Daarna was het Feyenoord dat een paar mogelijkheden kreeg, maar FC Emmen wist een grotere achterstand te voorkomen.

Na bijna een uur haalde Dick Lukkien Adzic van het veld en voor hem in de plaats kwam Nikolai Laursen. Feyenoord probeerde de wedstrijd in het slot te gooien, maar FC Emmen bleef gevaarlijk via een aantal snelle tegenaanvallen. De druk leidde tot onreglementair ingrijpen van Geertruida, die in het zestien meter-gebied op de voet van Cavlan ging staan. Scheidsrechter Blom liet de overtreding eerst passeren, maar kreeg hulp van de VAR waarna de bal toch op de stip ging. De stafschop werd door Michael de Leeuw feilloos binnengeschoten: 1-1.

In de 84e minuut was Feyjenoord dichtbij de 2-1 toen Toornstra de zestien binnenstormde, maar Michael Verrips plukte hem de bal van de voet.  Robbert de Vos kreeg ook nog enkele speelminuten nadat hij Jari Vlak was komen vervangen. In de extra tijd mocht Bernadou aanleggen voor een schot vanaf de zestien, maar de bal verdween hoog over het doel. Het bleef 1-1 en daarmee zijn de Emmenaren nu vijf wedstrijden op rij ongeslagen. Na afloop was Emmen-trainer Dick Lukkien natuurlijk tevreden met het punt, maar er had volgens hem in de tweede helft met wat meer geluk nog wel meer ingezeten gezien het goede spel van zijn ploeg.