Frank Maatje. Foto: FC Emmen.
Frank Maatje. Foto: FC Emmen.

Maatje nieuwe financieel directeur van FC Emmen

Sport

EMMEN - Frank Maatje is de nieuwe financieel directeur van FC Emmen. Hij was sinds 2012 actief als manager financiële zaken bij de club.

Maatje maakte in de jaren negentig samen met zijn vader als supporter al kennis met FC Emmen. Ruim tien jaar geleden ging hij als economie-student stage lopen bij de club. Een paar jaar later ging hij als manager financiële zaken aan de slag. In deze functie raakte hij meer en meer betrokken bij zaken van de KNVB. Zo zat hij vanaf 2015 in het financieel platform van de Coöperatie Eerste Divisie en was hij later onderdeel van de commissie die verantwoordelijk was voor de vernieuwing van het KNVB-licentiesysteem. Sinds maart 2019 was Maatje namens FC Emmen de vaste afgevaardigde bij alle KNVB- en Eredivisie CV-vergaderingen.

,,De laatste twee seizoenen opereerde Frank onder toeziend oog van het bestuur steeds meer zelfstandig in een tijd dat de begroting flink groeide, maar werd tegelijkertijd een reserve gevormd voor moeilijke tijden, zoals nu. De club staat er op het gebied van financieel beleid goed op bij de KNVB. In zijn nieuwe functie als statutair directielid zal Frank zich vooral bezighouden met de financiën, contractuele zaken en het KNVB-lidmaatschap,” aldus voorzitter Ronald Lubbers namens het bestuur van de club.

Maatje over zijn benoeming: ,,Ik voel me hier op mijn plek bij deze mooie club en heb het een eer gevonden om de laatste seizoenen samen met een groep fijne collega’s bij FC Emmen te mogen meegroeien in de eredivisie. Bovendien denk ik dat wij als club een volgende stap kunnen maken door middel van het nieuwe stadion waar we momenteel mee bezig zijn. Ik kijk ernaar uit om in mijn nieuwe functie onderdeel te mogen zijn van deze volgende fase.”