Afbeelding

Tennisclub in Erica gaat verduurzamen

Sport

ERICA - Tennisvereniging TV Heideslag in Erica gaat het tennispark verduurzamen. Hiervoor krijgt de club steun van de gemeente Emmen.

Heideslag maakt gebruik van de zogenaamde 1/3 regeling van de gemeente. Emmen geeft een subsidie 10.000 euro en verstrekt voor hetzelfde bedrag een renteloze lening. Daarnaast levert de tennisclub een forse eigen bijdrage, waardoor er in totaal 45.000 euro beschikbaar is om de ingrepen te bekostigen.  

Het tennispark in Erica wordt voorzien van LED-verlichting, zonnepanelen, een warmte-terugwin-unit en isolatie van en vervanging van de cv ketel in de kantine. Ook krijgen de velden, netten en tegels een grote onderhoudsbeurt of worden onderdelen vervangen. De vereniging wil hiermee ruim 1.000 euro per jaar besparen. 

Wethouder René van der Weide: ,,We willen dorpen graag helpen om de accommodaties op orde te houden, zodat ze door onze inwoners te gebruiken zijn. Met de 1/3 regeling kunnen we de tennisvereniging helpen om dit mogelijk te maken. Bovendien besparen ze door de duurzaamheidsmaatregelen een behoorlijk bedrag per jaar. Hiermee kan TV Heideslag weer jaren vooruit.”