Albert Koops toont het shirt van WKE '16. Foto: WKE '16.
Albert Koops toont het shirt van WKE '16. Foto: WKE '16.

Albert Koops gaat voetballers WKE ‘16 trainen

Sport

EMMEN - De 58-jarige Albert Koops uit Valthermond wordt komend seizoen de trainer van de hoofdmacht van WKE ‘16. De roemruchte voetbalclub Emmen speelt in de tweede klasse.

Koops wordt bij de oranjehemden de opvolger van Jouke Jan Meertens. Hij is succesvol geweest bij de Emmenaren met twee promoties op rij. Dit seizoen heeft Meertens zijn kunsten nog niet kunnen vertonen met WKE ‘16. De ploeg heeft vanwege een corona-uitbraak in de selectie ook toen het nog allemaal mocht geen wedstrijd gespeeld.

Koops is een grote naam in de voetbalwereld. Eerst als voetballers en later als trainer. Hij debuteerde op 15-jarige leeftijd in het eerste elftal van Valthermond. Vier jaar later maakte hij de overstap naar Cambuur, maar dat uitstapje was van korte duur. Koops had het niet naar zijn zin en keerde terug naar Valthermond. Een jaar later maakte hij de overstap naar BV Veendam. Daarna volgden VFL Herzlake in Duitsland, FC Emmen en WKE.

Maar Valthermond bleef altijd trekken. Nadat zijn loopbaan als speler er op zat, werd Koops trainer bij deze club. En dat is hij nog steeds. Nu volgt de overstap naar een andere oude liefde en wordt Kenny Koning, zoals gemeld, zijn opvolger bij Valthermond.

Koops verwacht niet dat er dit seizoen nog competitieduels gespeeld zullen worden. Hij hoopt dat de stijgende lijn die de oranjehemden hebben ingezet volgend seizoen kan worden doorgetrokken.