Henk en Riekie Struik samen met burgemeester Eric van Oosterhout (foto Bennie Wolbers).
Henk en Riekie Struik samen met burgemeester Eric van Oosterhout (foto Bennie Wolbers).

Emmenaren Henk en Riekie Struik vieren 60-jarig huwelijksfeest

Gemeente

EMMEN - Emmenaren Henk Struik (84) en Riekie Ubels (85) hebben woensdag hun 60-jarig huwelijksfeest gevierd. Burgemeester Eric van Oosterhout ging een dag later op bezoek om het diamanten paar namens de gemeente te feliciteren. 

Het paar leerde elkaar kennen omdat Henk vaak over de vloer kwam bij een neef waar ook Riekie regelmatig kwam. Een avondje uit eten leidde tot verkering en tweeënhalf jaar later tot een huwelijk. Het paar betrok een appartement boven de cafetaria van Adrie de Fluiter in Emmermeer. Uit het huwelijk werden drie dochters geboren, die samen met hun partners voor zes kleinkinderen en één achterkleinkind hebben gezorgd.

Henk Struik werd geboren aan de Buitenweg in Emmen als de oudste van nog twee broers. Na de lagere school en ambachtsschool werkte hij tot aan zijn diensttijd als loodgieter. Vervolgens was Henk vier jaar werkzaam op de stationsrestauratie van het oude busstation dat door zijn grootvader geëxploiteerd werd. De stationsrestauratie heeft Henk later zelf overgenomen, totdat het paar naar Almelo verhuisde om daar een cafetaria te beginnen. 

Toen Henk het horecaleven zat was, keerde de familie via Hoogeveen terug in Emmen. Henk begon toen als verzekeringsagent, maar was de laatste zestien jaar tot aan zijn pensioen werkzaam als onderwijsondersteuner op de ambachtschool aan de Stationstraat. Ondanks alle drukke werkzaamheden had Henk 55 jaar lang ook nog postduiven en ging hij samen met Riekie vaak vissen en op vakanties aan zee. Het paar woont sinds 1976 in Angelslo.

Riekie Ubels kwam in Emmerschans ter wereld als de middelste in een gezin met nog een broer en een zus. Riekie pakte na haar lagere school allerlei baantjes op. Op 17-jarige leeftijd ging ze aan de slag bij Hotel Grimme. Vier jaar later ging Riekie naar de LUVA in Apeldoorn, de luchtmacht vrouwenafdeling. Na haar trouwen werd ze huisvrouw. 

Naast de zorg voor haar drie dochters was Riekie druk met verschillende hobby’s. Ze zat bij een wandelclub en liep vier keer de Vierdaagse van Nijmegen. Ook fietsen knutselen, koken en bakken, breien en borduren gaven haar veel voldoening. Op dit moment verlbijft Riekie in verpleeghuis De Bleerinck.