Marieke Schenk (eigen foto).
Marieke Schenk (eigen foto).

Muziekavond met Marieke Schenk Band en Micha

Algemeen

EMMEN - The Bake Shop organiseert zaterdag een zomerse muziekavond bij grandcafé Plein in Emmen. De avond is gratis te bezoeken en zal wordt voorzien van muziek door jonge, talentvolle muzikanten.

Naar een concert gaan van Miss Montreal en vervolgens naar huis gaan met een nieuwe, grote liefde: muziek. Het is het verhaal van Marieke Schenk, die na dit betekenisvolle concert nooit meer een dag heeft doorgemaakt zonder haar gitaar. Inmiddels heeft de jonge muzikante een volledig eigen repertoire en heeft ze de smaak goed te pakken.
In 2019 won Marieke Schenk Kunstbende Drenthe en sindsdien bereikt ze met haar Nederlandstalige popsongs en energieke optredens een steeds groter publiek. De artieste speelde nadien op onder andere Eurosonic Noorderslag, Hullabaloofestival en Bevrijdingsfestival Drenthe.
Schenk maakt nummers over het ontdekken van jezelf en jouw plek in de wereld. Daarmee wil ze anderen inspireren, zoals Miss Montreal ook haar ooit inspireerde. Dit doet ze onder begeleiding van haar band. Schenk is vooral lekker zichzelf op het podium, misschien dat zij zo ook ooit zelf iemand met een nieuwe liefde naar huis kan sturen.
Men zou kunnen zeggen dat de Engelstalige singer-songwriter Micha al een kleine carrière achter zich heeft liggen. De muzikant was ooit onderdeel van popduo Micah & Julia waarmee hij al op verschillende podia en festivals heeft gespeeld.
Afgelopen jaar is de songwriter begonnen aan zijn soloproject. Micha is regelmatig in Nashville te vinden waar hij onder begeleiding van grammy winnend producer en songwriter Femke Weidema zijn muziek opneemt. Naast eigen nummers, schrijft hij ook muziek voor andere muzikanten, zoals bijvoorbeeld voor The Cool Quest.
De muziekavond met deze beide acts begint om 21.30 uur.