Afbeelding

Drenthe Loopfestijn aan vooravond van 25e editie

Algemeen

KLAZIENAVEEN - In Klazienaveen staat zaterdag 25 mei de 39e editie van het Peter van Dijk Drenthe Loopfestijn op het programma.

Er hebben zich al ruim 300 fanatiekelingen ingeschreven. Maar de organisatie is ambitieus: er is nog plek voor 500 extra hardlopers. Het loopevenement staat van oudsher bekend om zijn langere afstanden, de 10 en 21,1 kilometer, maar deelnemers kunnen ook meedoen aan de 4 mijl (6,4 kilometer). Ook aan de kleine sportievelingen is gedacht: er zijn kidsruns voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar en een Esdalrun voor leerlingen van het Esdal College. Voor het eerst zijn ook framerunners welkom op de drie hoofdafstanden van 6,4, 10 en 21,1 kilometer.
De organisatie heeft het prijzengeld verhoogd. Zo neemt de winnaar van de 10 kilometer 150 euro mee naar huis. Bovendien levert het verbeteren van het parcoursrecord van vorig jaar op de drie hoofdafstanden 50 euro op.
De routes van het Drenthe Loopfestijn zijn niet alleen een feestje om te lopen, er wordt ook letterlijk een feestje voor de lopers gebouwd. Bij de start en finish in het centrum van Klazienaveen en ook op maar liefst zes locaties langs de route worden lopers getrakteerd op gezelligheid en muziek. Langs de route staan maar liefst zeven drink- en sponsposten.
De jongste lopers van 6 tot en met 9 jaar starten om 13.00 uur voor 1 kilometer, gevolgd door kinderen van 10 tot en met 12 jaar die 2 kilometer lopen. De leerlingen van het Esdal College lopen 3 kilometer. De EME Halve Marathon start om 14.30 uur, gevolgd door de JMS 10 kilometer om 15.00 uur. Om 16.15 uur start de Schuler Afbouwgroep 4 Mijl. Meer informatie is te vinden op www.drentheloopfestijn.nl.