Een aantal jongeren die meedoen aan het Groundbreakers-project (foto Facet).
Een aantal jongeren die meedoen aan het Groundbreakers-project (foto Facet).

Jongeren pakken samen sociale vraagstukken Angelslo aan

Algemeen

EMMEN - In de Emmer wijk Angelslo gaat zondag 28 april het project Groundbreakers van start. Ruim dertig jongeren uit binnen- en buitenland gaan samen sociale vraagstukken aanpakken. Het project duurt tot 9 mei. 

Groundbreakers is de internationale variant van het Maatschappelijke Diensttijdprogramma Grensverleggers. Het doel is bruggen te slaan in tijden van polarisatie door samen met buurtbewoners lokale projecten te starten, die de samenleving verbeteren. 

Jongeren uit Kopenhagen, Barcelona, Athene, Emmen en andere plaatsen in Nederland, werken zij aan zij. Verschillen in leeftijd, achtergrond of financiële situatie tellen niet. Gezamenlijk worden uitdagingen opgepakt voor een betere toekomst van de wijk.

Bewoners van Angelslo worden uitgenodigd om actief deel te nemen aan Groundbreakers. Tussen 28 april en 9 mei kunnen zij kleine problemen of irritaties in de openbare ruimte melden. Ook kunnen ze op 4 mei deelnemen aan ‘Ontwerp jouw project’ of het Angelslo Groundbreakers Festival op 7 mei. Alles staat in het teken van werken aan een betere buurt voor iedereen.

William Jordens van Facet, Wesley van den Bosch van Westerrentertainment, en de Sh!ft Foundation zijn verantwoordelijk voor het project. Informatie over eerdere projecten is te vinden op www.grensverleggers.online/stories.