Juul Beerda en Hanneke Evink.
Juul Beerda en Hanneke Evink.

Huisconcert met liederen van Bertold Brecht in Nieuw-Amsterdam

Algemeen

NIEUW-AMSTERDAM - Hanneke Evink en Juul Beerda treden zondag 28 april op in De Huiskamer in Nieuw-Amsterdam. Op het programma staan liederen van Bertold Brecht. 

Brecht- liederen en gedichten gaan over levensgebeurtenissen zoals die zich in de jaren dertig afspeelden in Duitsland. Ze drijven de spot drijven met de economische omstandigheden in die tijd. Het gaat dus om protestliederen. Daarnaast licht Brecht in zijn teksten de rol van de vrouw uit en brengt hij vele odes aan haar.

Kurt Weill en Hanns Eisler hebben de liederen gecomponeerd. De Nederlandse vertaling is van Allard van Lenthe. Hanneke Evink en Juul Beerda vertolken de liederen in een eigen stijl.

Bertolt Brecht (1898-1956) was een Duitse dichter, toneelschrijver, -regisseur en literatuurcriticus. Hij wilde het publiek aan het denken te zetten om maatschappelijke veranderingen door te voeren.

Juul Beerda is professioneel musicus in hart en nieren. Al vanaf zijn negende speelt hij accordeon. Beerda is ook actief als tekstschrijver en betrokken bij vele theaterproducties. Met Hollandse Han (Hanneke Evink) verzorgt hij diverse muziektheatervoorstellingen. Hanneke Evink is zangeres en een performer met passie en inlevingsvermogen.

De Huiskamer is te vinden aan de Dommersweg 32 in Nieuw Amsterdam. Het optreden begint om 14.00 uur. Voor meer informatie via hhfhemmen@hotmail.com of 06.44186492.