Ingeborg Jansen heeft het beeldmerk van GreenLeave ontvangen uit handen van Evert de Niet.
Ingeborg Jansen heeft het beeldmerk van GreenLeave ontvangen uit handen van Evert de Niet.

Uitvaartverzorging DLE Emmen sluit zich aan bij GreenLeave

Algemeen

EMMEN - Uitvaartverzorging DLE Emmen heeft zich aangesloten bij GreenLeave. Dit samenwerkingsverband van Nederlandse uitvaartondernemers streeft naar honderd procent duurzame uitvaarten.

Directeur Ingeborg Jansen van coöperatie DLE Emmen heeft onlangs het beeldmerk ontvangen, dat hoort bij de Stichting GreenLeave. Het werd aan haar uitgereikt door bestuursvoorzitter Evert de Niet. ,,Samen met experts zijn wij continu op zoek naar mogelijkheden om uitvaarten duurzamer te maken. Bij de uitvaartondernemers van GreenLeave is duurzaamheid een integraal onderdeel van hun bedrijfsvoering. We delen onze kennis en inspiratie op dit gebied, om te zorgen dat alle uitvaarten in Nederland duurzaam worden”, aldus De Niet. 

Directeur Jansen onderstreept het belang van aansluiting bij GreenLeave: ,,Door ons aan te sluiten bij GreenLeave worden wij ons steeds meer bewust van de mogelijkheden om op een verantwoorde wijze uitvaarten te organiseren, zonder dat dit betekent dat een uitvaart hierdoor automatisch duurder wordt. Op deze manier kunnen wij een steentje bijdragen om de wereld schoner na te laten voor de generaties na ons.”

Bij een duurzame of groene uitvaart worden milieuvriendelijke keuzes gemaakt. Bijvoorbeeld als het gaat om het type kist, door digitale kaarten te versturen in plaats van papieren kaarten, het beperken van reisbewegingen door gebruik van een uitvaartbus in plaats van volgauto’s en het schenken van Fairtrade koffie. Jansen: ,,Dit zijn maar een paar voorbeelden, want er is nog veel meer mogelijk. Maar we gaan zeker niets opleggen, niets moet. De nabestaanden bepalen zelf hoe de uitvaart georganiseerd wordt. We kunnen echter wel helpen met informatie en inspiratie op het gebied van duurzaamheid, als daaraan behoefte is.’’