De kerk van Odoorn.
De kerk van Odoorn.

Lentefestival in kerk van Odoorn

Algemeen

ODOORN - In de kerk van Odoorn vindt zaterdag 6 april van 12.00 tot 17.00 uur het Lentefestival plaats. Met verschillende activiteiten wordt het voorjaar verwelkomd.

Vanaf 12.30 uur is er een kunstactiviteit onder leiding van Hilli Kuilman uit Odoornerveen. Zij exposeert momenteel in de kerk van Odoorn en wil iedereen ‘aan de kunst’ krijgen. Om 13.15 uur begint het eerste optreden van het duo Valtex, dat diverse covers ten gehore zal brengen. Een tweede optreden staat vanaf 15.30 uur geprogrammeerd.

Om 14.00 uur is het de beurt van Dick Oosterwijk, die een lezing geeft over de invloed van voedsel. Niet alleen op het menselijk lichaam, maar op de energie om dingen te ondernemen. Oosterwijk brengt zijn verhaal met veel humor. 

Gedurende de hele middag zijn er lekkere dingen te verkrijgen en is er aandacht voor het project van Annet Sturre voor de aardbevingsschade in Turkije, waar haar schoondochter vandaan komt. Verder is er bijzonder handwerk te bewonderen en kunnen kinderen zich uitleven met een tafeltennisbalmachine.

De deelnemers verlenen kosteloos medewerking aan het Lentefestival, maar toch wordt een vrijwillige bijdrage op prijs gesteld. Dit geld gaat in de Energiepot, waarmee de kerk van Odoorn mensen helpt die in acute financiële problemen zitten. Dit in samenwerking met de gemeente Borger-Odoorn.