Een hondje van Henk Korenblik.
Een hondje van Henk Korenblik.

Drie regionale kunstenaars exposeren bij Beeldbrengers

Algemeen

EMMER-COMPASCUUM - De komende weken laten drie regionale kunstenaars hun werk zien in galerie Beeldbrengers in Emmer-Compascuum.

Het gaat om Dina de Vreeze, Henk Korenblik en Jannie Boezeman. Het belooft vooral een vrolijke expositie te worden, met een combinatie van schilderijen, objecten van papiermaché en sieraden met zilver.
Dina de Vreeze schildert sinds 2003 en heeft jarenlang in Emmer-Compascuum schildergroepen begeleid. Ze schildert natuur en landschappen, zoals het Bargerveen. Maar zo af en toe komt er iets heel anders op het doek, dat hangt net af van de stemming van die dag.
Henk Korenblik uit Meppen (bij Zweeloo) is sinds 2008 parttime kunstenmake’. Met zijn fantasievolle vreemde vogels en vrolijke velden probeert hij het leven te kleuren. Hij maakt objecten in papiermaché en ook schilderijen en aquarellen.
Jannie Boezeman is zilversmid en haar passie is het creëren van leuke sieraden. Ze combineert het bewerkte zilver met halfedelsteen, kraaltjes, knoopjes, oude bedeltjes tot vrolijke creaties. Al die vele onderdeeltjes zijn verzameld in grote sorteerdozen in haar atelier, klaar voor het volgende creatieve project.

De expositie wordt zaterdag 9 maart om 14.00 uur geopend. De exposanten zullen dan aanwezig zijn en vertellen graag iets over hun werk. Beeldbrengers is op vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur geopend.