Coop Schepers in Erica, gezien vanaf de Havenstraat (archieffoto).
Coop Schepers in Erica, gezien vanaf de Havenstraat (archieffoto).

Spectaculaire leegverkoop bij Coop Schepers in Erica

Algemeen

ERICA - Coop Schepers in Erica sluit komende zaterdagmiddag de deuren om op woensdag 28 februari te heropenen als gloednieuwe Plus-supermarkt. In verband met de verbouwing is er zaterdagochtend van 8.00 tot 13.00 uur een leegverkoop met een korting van 50 procent op alle boodschappen, uitgezonderd wettelijke verboden kortingen.

De supermarkt van de familie Schepers heeft de afgelopen 20 jaar naam gemaakt onder de vlag van Coop. Nu wordt de winkel voortgezet als Plus omdat beide grootgrutters gefuseerd zijn. De supermarkt aan de Havenstraat wordt hiervoor de komende tijd omgebouwd en dat is een grote operatie. ,,De mensen en dus de vertrouwde gezichten blijven dezelfde, maar voor de rest verandert alles’’, zo laat Robin Schepers weten.

De nieuwe Plus in Erica wordt ultramodern en zeer duurzaam. ,,Dat is ook de reden dat de verbouwing best wel lang gaat duren. Alle koelingen en diepvriezers worden vervangen. Het gaat echt om de allermodernste systemen. Zo wordt de warmte die de koelingen afgeven, gebruikt bij het verwarmen van de winkel. Samen met de andere maatregelen kunnen we hierdoor helemaal van het gas af’’, aldus Schepers.

De nieuwe winkel krijgt de mogelijkheid van zelfscan en ook qua assortiment worden grote veranderingen doorgevoerd. ,,Er komt over de hele linie veel meer keuze. Alles wordt uitgebreider, ook met bepaalde producten waarmee we ons echt zullen onderscheiden’’, zegt Schepers, die hier in de aanloop naar de heropening meer over zal vertellen. ,,Op dit moment is belangrijk dat de winkel leeg komt en daarvoor organiseren we zaterdagochtend de speciale verkoop. Op de producten waar dat wettelijk is toegestaan geven we 50 procent korting. Op alcohol mag dat niet en zal de korting 25 procent zijn.’’