De familie Harms kreeg onder anderen bezoek van burgemeester Eric van Oosterhout. Foto: Bennie Wolbers.
De familie Harms kreeg onder anderen bezoek van burgemeester Eric van Oosterhout. Foto: Bennie Wolbers. Picasa

Gerard Harms (85) en Bea Boekholt (83) 65 jaar getrouwd

Algemeen

EMMER-COMPASCUUM -Gerard Harms en Bea Harms-Boekholt uit Emmer-Compascuum hebben woensdag hun 65-jarig huwelijksjubileum gevierd.

Dienstplichtig soldaat Gerard Harms zag wel iets in de vriendin van zijn beste kameraad en deed haar een verzoek om verkering te maken. Bea Boekholt was daar niet onontvankelijk voor, maar gaf wel aan dat zij al verkering had. UIteindelijk kwam het echter allemaal op zijn pootjes terecht. De mijlpaal van 65 jaar huwelijk werd samen met 8 kinderen, waarvan er een is overleden, 25 kleinkinderen, 42 achterkleinkinderen (2 zijn er nog opkomst) en 2 achterachterkleinkinderen en aanhang gewoon thuis gevierd.

Bea Boekholt werd geboren in Emmer-Erfscheidenveen als oudste met nog 1 broer en 3 zussen en bleef na de lagere school aanvankelijk bij moeder thuis werken, maar werkte daarna tot haar trouwen bij onder meer de Spanjaard en de Bendien. Ze was ook jarenlang actief bij het Leger des Heils. De in Emmer-Compascuum geboren Gerard Harms was de jongste in een gezin met nog 2 broers en een zus. Na de lagere school volgde hij een opleiding voor instrumentmaker, maar werkte hij daarna op verschillende plaatsen waarbij hij steeds zijn vader volgde als die weer iets tegenkwam wat beter verdiende. Harms voetbalde bij CEVO en CEC en is KNVB-scheidsrechter geweest.
De familie Harms is nog steeds actief. Zodra het mooi weer is, stappen ze in de auto en gaan ze naar hun chalet in Eext. Dat betekent lekker niets doen, vissen of gewoon gezellige dingen doen en vogelhuisjes maken in de vorm van kerken. Ze redden zich nog prima. ,,Ik mag graag knutselen en kijk ‘s avonds tot negen uur met mijn vrouw naar de televisie. Dan gaat zij op bed en kan ik lekker voetbal kijken’’, vertelt Gerard Harms.