Zanger Bouke is een van de genomineerden.
Zanger Bouke is een van de genomineerden.

Genomineerden voor Cultuurprijs Emmen bekend

Algemeen

EMMEN - De vier genomineerden voor de Cultuurprijs 2023 van de gemeente Emmen zijn bekend.

Dat zijn beeldend kunstenaar Hilde Trip, artiest Mavcase (de artiestennaam voor Jamal Arts), auteur Rob Stoker en zanger Bouke. Tot zondag 17 december kan men via de website www.cultuurprijsemmen.nl een stem uitbrengen. Hier vindt men ook de interviews die met de genomineerden zijn gehouden. Uiteindelijk bepalen dezer stemmen en het oordeel van de jury wie de winnaar van deze cultuurprijs wordt. De winnaar wordt in de eerste week van januari bekend gemaakt. De winnaar ontvangt van cultuur wethouder Dewy Leal een herinneringstrofee en een bedrag van 1.000 euro.
De jury bestaat uit Bibian Welbergen (Facet), schrijver Peter Veen, evenementen-organisator Leonie Pluyter, Menso Rappoldt (Grote Kerk Emmen) en voorzitter Nicole Stiekema. De organisatie van de Cultuurprijs is in handen van Facet Emmen. De Cultuurprijs Emmen wordt uitgereikt tijdens het nieuwjaarsfeest in het Atlas Theater op vrijdag 5 januari.
Hilde Trip laat zich inspireren door de vormen en kleurenrijkdom van de natuur. Ze verzamelt zaden, bladeren, veren, boomschors en grassen en verwerkt die tot wandobjecten. Haar werk valt op. Tijdschriften als Happinez Magazine, Eden Magazine en Floral Design hebben aandacht besteed aan wandobjecten en ze exposeert regelmatig. Mavcase maakt al jaren muziek en heeft de afgelopen tijd grote stappen gemaakt. Rob Stoker heeft inmiddels drie boeken op zijn naam staan, waaronder 30 Messteken. Bouke geniet landelijke bekendheid als zanger en won dit jaar The Tribute Battle of Bands.