Het Atlas Theater in Emmen is weer een van de uithangborden van de campagne Oranje the World.
Het Atlas Theater in Emmen is weer een van de uithangborden van de campagne Oranje the World.

Emmen kleurt oranje voor campagne Orange the World

Algemeen

EMMEN - Emmen kleurt de komende tijd weer oranje. Op tal van plaatsen wordt met deze kleur aandacht gevraagd voor Orange the World, de campagne van de Verenigde Naties tegen geweld tegen vrouwen.

Orange the World begint op 25 november, de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen. De campagne duurt tot 10 december, de Internationale Dag voor de Rechten van de Mens. In de tussenliggende dagen wordt er op tal van manieren actie gevoerd, ook in Emmen. 

Bij de horeca in Emmen worden voor het derde jaar 4000 actieviltjes verspreid. Facet deelt net als vorig jaar boekenleggers uit. In Emmen kleuren de Grote Kerk en het Atlastheater weer oranje. Op het beeldscherm bij het Atlastheater zal de medestander-banner van Orange the World te zien zijn. In de Weiert aan de Kleepassage is een Orange Emmen etalage ingericht met onder meer een portrettengalerij van medestanders.

Bij het gemeentehuis hangt de Orange the World vlag uit. Ook bij alle gebouwen van de Welzijnsgroep Sedna en bij Facet hangen zestien dagen lang de vlaggen en banners van ‘Stop Geweld tegen Vrouwen’.

Op 28 november vanaf 14.00 uur wordt een oranje kunstwerk gemaakt bij Jimmy’s aan de Kolhoopstraat, waaraan alle jongeren tussen 12 en 27 jaar mee kunnen doen. Bij Cho50+ in het Rensenpark is er op 30 november vanaf 14.30 uur een lezing over ‘Preventie en Veiligheid’.

Voor vrouwen met een migratieachtergrond zijn er op 29 november vanaf 14.30 uur en op 8 december vanaf 19.00 uur interculturele bijeenkomsten ‘Elkaar Ontmoeten’. Deze vinden plaats bij Atelier Artisana aan de Kleepassage. De thema’s zijn weerbaarheid, preventie, herkenning signalen, grensoverschrijdend gedrag en cultuurverschillen. Opgeven kan via info@alliantievluchtelingenemmen.nl.

De Syrische Vrouwengroep in Emmen organiseert een middag over eer gerelateerd geweld. De bijeenkomst is bedoeld voor professionals, vrijwilligers en sleutelfiguren, maar ook andere belangstellenden zijn welkom in het Facet café aan het Noorderplein. De aanvang is 13.30 uur. Opgeven kan via info@alliantievluchtelingenemmen.nl.

Het officiële startsein van de campagne wordt vrijdag 24 november om 17.00 uur gegeven door wethouder Guido Rink bij het oranje gekleurde Atlastheater, in aanwezigheid van de tien deelnemende organisaties aan ‘Orange Emmen’ en andere medestanders.