Afbeelding

Klazienaveen krijgt politiepost door motie

Algemeen

KLAZIENAVEEN - De motie van Wakker Emmen, gesteund door CU, VVD, 50+ en het lid Tuik van het CDA, heeft ervoor gezorgd dat Klazienaveen een politiepost krijgt als vervanger voor het huidige politiebureau.

Tijdens de raadsvergadering van donderdag 29 juni, waar de kadernota 2024 werd behandeld, vroeg de fractie van Wakker Emmen aandacht voor het politiebureau van Klazienaveen. Fractievoorzitter Leo Hoogenberg diende een motie in.
Dit bureau hing definitieve sluiting boven het hoofd. Namens de fractie stelde raadslid Karien Velzing daar op een eerder moment al een rondvraag over aan de burgemeester. Deze beantwoording stelde Wakker Emmen niet tevreden. De fractie voelde zich gesteund door de vele reacties van inwoners van Klazienaveen en omliggende dorpen.

Daarom besloot de fractie van Wakker Emmen middels een motie het college van B&W te verzoeken om het politiebureau aan te merken als een voorziening van vitaal belang, bij de politie en het rijk de wens over te brengen tot behoud van het politiebureau en zich daar sterk voor te maken.

Naar aanleiding van de motie heeft burgemeester Van Oosterhout op 15 september een brief gestuurd aan de korpschef van de Nationale Politie om het politiebureau van Klazienaveen te behouden. Het resultaat hiervan is het gebouw waar de politie nu zit, gaat verdwijnen, maar er een politiepost voor in de plaats komt. Omwille van de veiligheid blijft er toch politie in het grootste buitendorp van Emmen en omstreken. Deze post kan worden gezien als een steunpunt, waarvoor men nu een alternatieve locatie zoekt.