Afbeelding

Parkinson Café Emmen staat in teken van de mantelzorg

Algemeen

EMMEN - Het Parkinson Café in Emmen staat vrijdag 8 december in het teken van de mantelzorg.

De ziekte drukt niet alleen een stempel op degene die Parkinson heeft, maar ook op zijn/haar directe omgeving. Eerst betreft de zorg alleen praktische zaken. Na een aantal jaren komen er zorgtaken bij. Vaak worden deze steeds zwaarder. De onderlinge relatie verandert. De relatie man-vrouw wordt steeds meer patiënt-mantelzorger. Dit leidt tot vragen en gevoelens die men niet altijd uitspreekt.
Tijdens de bijeenkomst van het Parkinson Café gaat de aandacht specifiek uit naar de mantelzorger en de speciale aandacht die deze mensen verdienen. Er is ruimte voor hen om zorgen en gevoelens te bespreken met andere mantelzorgers. Maar ook om van elkaar tips en adviezen te krijgen en te geven. Daarnaast bespreken de patiënten deze middag, vrijuit en apart van de mantelzorgers, hun vragen en zorgen. Ook zij geven en krijgen adviezen en tips.

Het Parkinson Café duurt van 13.45 tot 15.30 uur en wordt gehouden in het restaurant van zorginstelling De Schans aan de Laan van het Kwekebos 118 in Emmen. De toegang is gratis. Koffie en thee worden aangeboden door zorggroep Tangenborgh. Alle mensen met Parkinson of Parkinsonisme hun partner, mantelzorgers, maar ook hulpverleners en andere geïnteresseerden zijn welkom.