Afbeelding

Sinterklaas komt naar Zwartemeer en krijgt feestelijk onthaal

Algemeen

ZWARTEMEER - Sinterklaas komt zaterdag 18 november naar Zwartemeer. De Spaanse kindervriend zal feestelijk onthaald worden. Zo starten de ondernemer in het dorp met een speciale winkelactie.

De Goedheiligman en zijn Pieten arriveren om 14.00 uur. Ze zullen een rondgang door het dorp maken. De start is bij de motorclub aan de Kamerlingswijk. Van hier gaat het naar de Doorlaat, De Klinken, De Blokken, Klemstrook en het Centrum van Zwartemeer. Hier zal de Sint afstappen om alle kinderen persoonlijk een handje te geven en tekeningen in ontvangst te nemen. De Pieten lopen rond om alle kinderen te voorzien van wat lekkers. Daarnaast nemen ook zij tekeningen voor de Sint in ontvangst. 

In verband met alle feestelijkheen organiseert de Handels Vereniging Zwartemeer een speciale Sint-Kerstactie die eveneens op zaterdag 18 november begint. Bij aankopen vanaf 10 euro bij de deelnemende winkeliers, kan de kassabon met naam en telefoonnummer worden ingeleverd. Op deze manier maakt men kans op een waardebon van 250 euro, die te besteden bij de Spar. 

Daarnaast worden er wekelijks op zaterdag 25 novembers, 2, 9 en 16 december slagroomtaarten verloot in vorm van een cadeaubon. De taart kan dan na bestelling worden afgehaald bij De Grensbakker. Elke deelnemende winkelier stelt een taart ter beschikking.

Ook zijn er enkele winkeliers die zelf een actie hebben waarbij ze 50 euro aan waardebonnen beschikbaar stellen. De trekking van de actie vindt plaats na de Kerst.