De bezoekers kunnen een speciale route door de ziekenhuizen volgen. Foto: Treant.
De bezoekers kunnen een speciale route door de ziekenhuizen volgen. Foto: Treant.

Ziekenhuizen en zorglocaties Treant houden een open dag

Algemeen

EMMEN - Mensen die graag eens een kijkje achter de schermen willen nemen van een ziekenhuis of een woonzorglocatie van Treant worden zaterdag 4 november op hun wenken bediend.

Men kan deze niet alleen terecht bij veel woonzorglocaties van Treant, maar ook op de ziekenhuislocaties Scheper in Emmen, Bethesda in Hoogeveen en Refaja in Stadskanaal. De ziekenhuislocaties zijn deze dag van 10.00 tot 16.00 uur geopend voor belangstellenden. Bezoekers kunnen het ziekenhuis ontdekken door een speciaal voor de open dag samengestelde route te volgen. Ze komen langs diverse afdelingen en specialismen, zoals de weekklinieken in Hoogeveen en Stadskanaal en de spoedeisende hulp in Emmen. Ook voor kinderen zijn er leuke activiteiten.

Zorg en voeding

De woonzorglocaties Valkenhof, Holtingerhof, De Horst, Holdert, Oostermarke (Emmen), Het Ellertsveld (Schoonoord), De Paasbergen (Odoorn), Olden Kinholt, Weidesteyn, Bilderdijk (Hoogeveen), De Schutse (Coevorden), Selkersgoorn (Dalen), De Schoel (Sleen), De Korenhof (Aalden) en Tonckenshuys (Zuidwolde) zijn zaterdag 4 november geopend voor de open dag.
Bezoekers krijgen een rondleiding op de locatie en ontvangen informatie over de zorg, voeding en faciliteiten voor bewoners. Ook zijn er leuke activiteiten voor kinderen en kunnen ze meedoen met een kleurwedstrijd. Op bepaalde locaties helpen bewoners mee met activiteiten, zoals kniepertjes bakken. De openingstijden van de woonzorglocaties op de open dag zijn te vinden op www.treant.nl/opendag. De zorginstelling sluit met de open dag aan bij de Open Bedrijvendag Drenthe. Hierbij zetten alleen al in de gemeente Emmen tientallen bedrijven de deuren open voor bezoekers.