Jopkien en Lienus Lubbers samen met Eric van Oosterhout (foto Bennie Wolbers).
Jopkien en Lienus Lubbers samen met Eric van Oosterhout (foto Bennie Wolbers).

Emmenaren Jopkien en Lienus Lubbers al zestig jaar een paar

Algemeen

EMMEN - Jopkien Takens en Lienus Lubbers uit Emmen hebben zondag hun 60-jarig huwelijksfeest gevierd. Een dag eerder kwam burgemeester Eric van Oosterhout op bezoek om het diamanten paar namens de gemeente te feliciteren.

De vonk tussen de twee echtelieden sloeg over tijdens een dansavond in zaal Eggens in Exloo. Het paar woonde na hun huwelijk eerst een paar jaar in een salonwagen in Emmermeer en daarna aan de Varenkamp en de Balingerbrink. Inmiddels wonen Jopkien en Lienus met veel plezier al zes jaar in een appartement aan het Vossepad. Mobiel gaat het met Lienus wat minder maar met hulp van Jopkien gaat het allemaal prima.

Jopkien Takens (84) zag het levenslicht in Exloo als jongste in een gezin met nog een zus en twee broers. Na de lagere school en de ULO ging zij werken als kantoormedewerker bij de Gezondheidzorg in Assen en later ook op kantoor op de Zuivelfabriek in Exloo. Ook was ze bestuurslid van de toneelvereniging.

Lienus Lubbers (84) werd aan de Warmeerweg in Emmen geboren als derde in een rijtje met nog drie broers en een zus. Na de lagere school  vond hij een los-vast werk totdat hij zijn rijbewijs haalde en vrachtwagenchauffeur werd bij de Egro. Dagelijks reed hij met groente en fruit door Nederland van Den Helder tot aan Maastricht. Op een bepaald moment werd hij in- en verkoper op het kantoor bij Egro en dat deed Lienus tot aan zijn pensioen. Daarnaast ging hij vaak met zijn broer het land op om net als Tjerk Vermaning te speuren naar oude voorwerpen. Sportief was Lienus ook, want hij was jarenlang een pijlsnelle en veel scorende spits bij Oring en later Hunso.

Het echtpaar heeft een dochter en een zoon, vijf kleinkinderen en drie achterkleinkinderen.