Bij Reuring op Erica gaat het om spel, gezelligheid en het goede doel.
Bij Reuring op Erica gaat het om spel, gezelligheid en het goede doel.

Vierde ‘Reuring op Erica’ in aantocht

Algemeen

ERICA - In Erica wordt zaterdag 4 november de vierde editie van Reuring op Erica gehouden.

De dorpsquiz wordt sinds 2019 jaarlijkse georganiseerd door een vriendengroep. Op 4 november om stipt 19.00 uur ontvangen de deelnemers het quizboek in de sporthalkantine, waarna de strijd losbarst. Vier uur lang strijden de teams tegen elkaar en proberen ze zoveel mogelijk vragen, doe-opdrachten thuis en op de diverse spellocaties uit te voeren. Als bewijs worden om 23.00 uur foto’s en filmpjes ingeleverd, samen met het quizboek.

Naast gezelligheid en spel gaat het bij de quiz ook om het bij elkaar spelen van geld voor zelf gekozen goede doelen. Elk team kiest een doel, een vereniging of stichting in de gemeente Emmen waarvoor gestreden wordt. Zo ontvingen bij eerdere edities het zwembad, scouting en de vogelvereniging al mooie geldbedragen.

Op zaterdag 25 november is de feestelijke uitslagavond. Alle teams komen dan bij elkaar in ‘t Schienvat om onder het genot van een hapje en een drankje terug te blikken op de leukste creaties, bloopers en briljante antwoorden. Daarna barst het feest los met medewerking van de band Sfeerbeheer uit Zwolle

Teams moeten bestaan uit minimaal vijf personen. Zij kunnen zich nog tot 1 oktober inschrijven voor dit spektakel via reuringoperica.nl/dorpsquiz.