Wie eenzaam is, mist contacten met mensen die veel betekenen.
Wie eenzaam is, mist contacten met mensen die veel betekenen.

Gemeente Emmen doet mee aan actie ‘Eén tegen Eenzaamheid’

Algemeen

EMMEN - In de gemeente Emmen voelt bijna de helft (45 procent) van de volwassen inwoners zich wel eens eenzaam en meer dan 10 procent is zelfs ernstig eenzaam. Daarom doet de gemeente mee aan het landelijke actieprogramma Eén tegen Eenzaamheid.

Van donderdag 28 september tot en met woensdag 4 oktober 2023 is de Week tegen Eenzaamheid. In deze week zijn er veel verschillende activiteiten voor jong en oud om elkaar te ontmoeten en te praten over eenzaamheid. Zoals samen dansen, koffieochtenden, bingo, gym of muziek opnemen in de studio. In het gemeentehuis is een fototentoonstelling te zien over het thema eenzaamheid, die uitnodigt om er samen over in gesprek te gaan. 

Wie eenzaam is, mist contacten met mensen die veel betekenen. Bijvoorbeeld iemand bij wie je je verhaal kwijt kunt, maar ook kennissen, mensen in de buurt en mensen met dezelfde interesses. Het actieprogramma Eén tegen Eenzaamheid is bedoeld is om eenzaamheid bespreekbaar te maken.

De gemeente werkt samen met diverse instellingen en bedrijven om activiteiten te organiseren waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. Wethouder Dewy Leal: ,,Eenzaamheid kan afnemen als je er met anderen over praat. Daarom vinden we het belangrijk om dit thema bespreekbaar te maken. Als zoveel mensen in onze gemeente zich wel eens eenzaam voelen, dan moet het lukken om meer contact met elkaar te krijgen. Ik ben heel blij met alle initiatieven hiervoor in de Week tegen Eenzaamheid en ook daarna.” 

Tentoonstelling 

Van donderdag 28 september tot en met woensdag 12 oktober is in de publiekshal van het gemeentehuis de fototentoonstelling ‘Eenzaamheid in beeld’ te zien. Zes inwoners van de gemeente Emmen hebben in woord en beeld uitdrukking gegeven aan hun persoonlijke gevoelens van eenzaamheid. Bij de tentoonstelling hoort ook een boekje dat bezoekers mee kunnen nemen. 

Op donderdag 28 september om 14.00 uur opent wethouder Dewy Leal deze tentoonstelling. Iedereen is hierbij van harte welkom in de publiekshal van het gemeentehuis, ingang Markt. 

Meer informatie is te vinden op Emmen.nl/eenzaam en eentegeneenzaamheid.nl