De familie Zinger kreeg burgemeester Eric van Oosterhout op de koffie. Foto: Bennie Wolbers.
De familie Zinger kreeg burgemeester Eric van Oosterhout op de koffie. Foto: Bennie Wolbers.

Geert en Roelie Zinger vieren huwelijksjubileum

Algemeen

EMMER-ERFSCHEIDENVEEN - Roelie van der Tuuk en Geert Zinger uit Emmer-Erfscheidenveen hebben woensdag hun zestigjarig huwelijksjubileum gevierd.

De twee trouwden destijds in het gemeentehuis van Emmen. Zij gingen wonen aan de Runde waar een woning vrijstond, maar na een half jaar verhuisde het jonge paar weer naar Kanaal B . Ze wonen nu nog steeds naar alle tevredenheid in Emmererfscheidenveen. Het echtpaar kreeg twee zonen en een dochter en inmiddels zijn er nu een kleinzoon en een kleindochter. Het paar heeft in de afgelopen jaren veel vrijwilligerswerk gedaan.
Geert Zinger was ruim 20 jaar scheidsrechter en speelde ook nog één keer in het eerste van CEC, maar acteerde meestal in het derde en vierde elftal. Nu doen de twee het wat rustig aan en vullen ze de tijd met kaarten, en dan vooral jokeren, en spelletjes.
Roelie van der Tuuk zag 12 februari 1941 in Emmer-Erscheidenveen het levenslicht als jongste in en gezin met een zus en zes broers. Ze werkte onder meer als interieurverzorgster en was ruim 45 jaar bezorgster van weekbladen, waaronder De Zuidenvelder.
Geert Zinger werd geboren in Beilen waar hij als jongste opgroeide in een gezin met nog een zus. Na de lagere school en de LTS in Emmen volgde hij een opleiding tot machinebankwerker. Daarna kwam hij in Amsterdam bij Fokker terecht. Daarna werkte hij als dakdekker en bij de AKU. Zinger was bij CEC de oprichter van de Club van 100 en bestuurslid van de supportersvereniging. Ook kreeg hij een onderscheiding van carnavalsvereniging De Kaibongels.