Black Lake is nog steeds springlevend.
Black Lake is nog steeds springlevend.

Black Lake viert 61-jarig bestaan met reünieconcert in ATLAS

Algemeen

EMMEN - De formatie Black Lake geeft zaterdag 21 oktober een reünieconcert in het ATLAS Theater in Emmen.

Na 37,5 jaar nam Gerrit de Hoop op 31 december 1999 afscheid van Black Lake, de band waarvan hij mede-oprichter was. Met de bedoeling dat het ook definitief zou zijn. Maar zoals vaker gebeurt beviel het leven zonder helemaal niet en binnen het jaar maakte hij opnieuw zijn opwachting in Black Lake. Op 21 oktober viert Gerrit de Hoop het 61-jarig bestaan van ‘zijn’ Black Lake.
Nee, Heintje Davids voelt hij zich niet, ook al omdat hij maar één keer afscheid heeft genomen, maar dat spelen en zingen met Black Lake zijn lust en leven is, staat buiten kijf. Daarom is hij van plan er een groot feest van te maken tijdens het reünieconcert. De kaartverkoop is gestart en ongetwijfeld zal er een run op de toegangskaarten volgen.
Want nog steeds is Black Lake, ooit begonnen als The Black Lake Shadows, een populaire band. Vroeger was er een heuse fanclub met een eigen magazine. Die tijden zijn voorbij, maar veel fans van toen volgen de band nog steeds. Black Lake, een van de oudste nog bestaande bands in Nederland, brengt tegenwoordig vooral stevige rock, maar tijdens het jubileumfeest worden hits uit de jaren zestig, zeventig en tachtig voor het voetlicht gebracht. En waar de fans zeker naar uitkijken zijn de medleys, daar stond de band vooral in de jaren zestig en zeventig om bekend.
Om zoveel mogelijk fans te plezieren staan er ook tal van muzikanten uit lang vervolgen tijden op het podium van het Atlas Theater. Het gaat onder anderen om Johan Lutke, Gerrit Trip, Fokko Lindeman, Erwin Arling en Marian Korf.