Tijdens 'Barger-Oosterveld op Wiel'n' is weer veel fraai koetswerk te bewonderen.
Tijdens 'Barger-Oosterveld op Wiel'n' is weer veel fraai koetswerk te bewonderen.

Oldtimers naar Barger-Oosterveld

Algemeen

BARGER-OOSTERVELD - In het centrum van Barger-Oosterveld wordt zondag het oldtimerevenement ‘Barger-Oosterveld op Wiel’n’ gehouden. De organisatie is in handen van de Oldtimer Club Barger-Oosterveld (OCBO). 

OCBO is in 2008 opgericht nadat twee jaar eerder ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan van de Sint Gerardus Majellakerk enkele oldtimers voor de kerk werden geëxposeerd. Inmiddels heeft de club ongeveer 60 leden, die samen tegen de 100 verschillende voertuigen presenteren. Het gaat om auto’s, motoren, tractors, bromfietsen en legervoertuigen, die grotendeels ook door de leden zelf gerestaureerd zijn. Regelmatig zijn veel van deze voertuigen op allerlei evenementen in de regio te bewonderen, bijvoorbeeld op Koningsdag in Barger-Oosterveld.

Tijdens ‘Barger-Oosterveld op Wiel’n’ worden in het dorpscentrum tal van oldtimers tentoongesteld. Zowel leden als niet-leden van de vereniging zijn welkom. Voor de bezitters van deze voertuigen is dit een buitenkansje om hun voertuig aan een groot publiek te showen. Deelname is gratis. Ook bezoekers hoeven geen entree te betalen.