Cobie en Theo Krouwel samen met Eric van Oosterhout (foto Bennie Wolbers).
Cobie en Theo Krouwel samen met Eric van Oosterhout (foto Bennie Wolbers).

Emmenaren Cobie en Theo Krouwel vieren diamanten huwelijksfeest

Algemeen

EMMEN - Cobie Brouwer en Theo Krouwel uit Emmen hebben maandag hun 60-jarig huwelijksfeest gevierd. Burgemeester Eric van Oosterhout ging een dag later op bezoek om het diamanten paar te feliciteren. 

Theo ontmoette Cobie doordat zijn broer was getrouwd met een nichtje van haar. ,,Ik had wel al langer een oogje op haar, maar omdat de familie Brouwer van plan was om te gaan emigreren had het niet zo veel zin. Toen bekend werd dat de emigratie niet doorging heb, ik haar direct gevraagd of ze mee naar de bioscoop wilde’’, aldus Theo over het prille begin. Direct na film sloeg hij weer toe en vroeg Theo aan Cobie of ze de volgende dag mee wilde naar het voetbal. Ook dat ging goed en de verkering was een feit. Twee jaar later, in de periode dat Theo als korporaal zijn diensttijd afwerkte, werd het huwelijk voltrokken in het gemeentehuis van Nieuw-Amstel, tegenwoordig Amstelveen.

Cobie Brouwer (81) werd geboren in Amstelveen als oudste in een gezin met nog twee broers en een zus. Na de lagere school en de Ulo werkte zij jarenlang als secretaresse op een advocatenkantoor in Amstelveen. Zij was ook sportief en deed aan gymnastiek, zwemmen en fietsen en ook kaarten was een grote hobby.

Theo Krouwel (82) groeide op met een broer en vier halfzussen en volgde na de lagere school de ambachtsschool om het vak van automonteur te leren. Na zijn opleiding werkte hij met een onderbreking van zijn dienstplicht bij diverse garagebedrijven. In zijn vrije tijd houdt Theo zich bezig met fietsen, vissen, classic motoren en zwemmen. Dat laatste doet hij nog steeds samen met Cobie in het Aquarenabad, dat op een steenworp afstand van hun woning aan de Meerdijk in Emmen.

De dochter van Theo en Cobie verhuisde samen met naar man naar deze plek omdat daar ruimte was om paarden te houden. Cobie: ,,Er zoveel ruimte dat dat onze schoonzoon voeg of wij mee wilden verhuizen naar Emmen. In 2019 hebben we de overstap naar Emmen gemaakt en we hebben nog geen enkel moment spijt gehad van deze stap.” Naast hun dochter heeft het diamanten paar nog een zoon. Verder zijn er vier kleinkinderen.