De familie Bos met burgemeester Eric van Oosterhout. Foto: Bennie Wolbers.
De familie Bos met burgemeester Eric van Oosterhout. Foto: Bennie Wolbers. Picasa

Ruud en Truus Bos uit Emmer-Compas 60 jaar getrouwd

Algemeen

EMMER-COMPASCUUM - Ruud Bos en Truus Bos-Kuiper, beiden 84, uit Emmer-Compascuum hebben donderdag hun zestigjarig huwelijksjubileum gevierd.

Na een verkeringstijd van zeven jaar kregen de twee een woning aangeboden aan de Runde ZZ in Emmer-Compascuum. Toen werd besloten om ook in het huwelijksbootje te stappen. Drie jaar later kreeg de familie een plekje in het centrum van Emmer-Compascuum en dertig jaar later werd verhuisd naar een woning aan de Runde NZ, waar de familie Bos al 27 jaar met veel plezier woont.
Men kreeg twee dochters, die op hun beurt voor vier kleinkinderen hebben gezorgd: drie jongens en een meisje. Door wat lichamelijke gebreken kunnen Ruud en Truus Bos niet alles zelfs meer doen, maar ze redden zich over het algemeen nog prima.
Truus Bos werd geboren in Emmer-Compascuum als oudste in een gezin met nog een broer en zus. Na het onderwijs op de lagere school en huishoudschool in Emmen ging zij werken bij Confectiefabriek Wortelboer in haar woonplaats, maar zocht na enige tijd haar geluk bij de Bendien in Emmen. Daar bleef ze werken tot dat de kinderen kwamen.
Ook Ruud Bos werd geboren in Emmer-Compascuum. Na de lagere school en de ambachtsschool om fijnbankwerker te worden, stond hij al op 14-jarige leeftijd in het veen als afhakker (beul) aan de persmachine. Twee jaar later volgde hij nog een opleiding voor operator aan de Streekschool. Ruud Bos pakte daarna alles aan waar wat te verdienen viel en werkte op meerdere plaatsen en bedrijven. Via de NPBI waar hij noodgedwongen moest stoppen, kreeg hij tot zijn dienststijd werk bij de Enkalon in Emmen. Daarna werkte hij de bouw, op het land en in de polder in de bagger en waterbouw en als chauffeur op een zandkipper.