Afbeelding

Dorcas-winkel Emmen opent officieel deuren

Algemeen

EMMEN - De Dorcas-kringloopwinkel in Emmen is al een aantal maanden open, maar een officiële opening is er nog niet geweest. Die staat gepland op woensdag 10 mei. Van 11.00 tot 16.00 uur zijn er allerlei feestelijke activiteiten.

Aan de Cornelis Houtmanstraat 10 in Emmen bevindt zich sinds kort een van de ruim 40 Dorcas-vestigingen. Het is een modern, overzichtelijk regiocentrum met een kringloopwinkel, waar allerlei spullen tegen lage prijzen worden verkocht. De opbrengst is bestemd voor hulpprojecten in Oost-Europa, Oost-Afrika en het Midden-Oosten.
Op de dag van de officiële opening draait er onder meer een rad van fortuin waarmee leuke prijzen te winnen zijn. Op vertoon van de kassabon mag men 1 keer draaien aan het rad. Voor de kinderen is er een kleurplatenactie.
Goochelaar Jan treedt op van 12.30 tot 15.30 uur. Hij geeft een goochelshow, loopt al goochelend door de winkel en maakt mooie ballonfiguren. De kleinste bezoekers kunnen zich laten schminken.
De Dorcas-vestiging in Emmen is deze dag van 11.00 tot 16.00 uur geopend. De kringloopwinkel in Dorcas Regiocentrum Emmen verkoopt tweedehands boeken, speelgoed, servies, kleding en nog veel meer. De spullen zijn zorgvuldig geselecteerd, van goede kwaliteit en laag geprijsd. Er is letterlijk voor elk wat wils te vinden en het assortiment wordt regelmatig ververst. Dorcas heeft verspreid over Nederland 42 kringloopwinkels. Met de opbrengst uit deze winkels helpt men jaarlijks ruim een miljoen kwetsbare mensen in 14 landen in Oost-Europa, Oost-Afrika en het Midden-Oosten.

De winkel wordt volledig gerund door vrijwilligers. Nieuwe vrijwilligers zijn altijd welkom, er is van alles te doen. Interesse? Stuur een bericht naar dorcasregiocentrumemmen@dorcas.nl of ga een keer langs. De winkel is open op dinsdag, woensdag en donderdag van 10.00 tot 16.00 uur en zaterdag van 12.00 tot 16.00 uur. Meer informatie over de winkel en Dorcas zelf is te vinden op  www.dorcas.nl/winkels/Emmen.