De handtekeningen zijn gezet, het beroepenfeest komt er. Foto: Peter Timmer.
De handtekeningen zijn gezet, het beroepenfeest komt er. Foto: Peter Timmer.

Startsein gegeven voor eerste Zuidoost-Drenthe On Stage

Algemeen

EMMEN - De On Stage-intentieovereenkomst is vorige week ondertekend door Raymond Wanders (bestuurder Arbeidsmarktregio Drenthe), Matthias Kooistra (directeur/bestuurder Esdal College) en Amy van der Ham (directeur VMBO On Stage). Hiermee hebben ze het startsein gegeven voor de organisatie van de eerste Zuidoost-Drenthe On Stage in 2024.

De keuze voor een beroeps- of studiekeuze valt niet mee. Op papier lijkt het beroep en de opleiding ontzettend leuk, maar is dat ook echt zo? Dat jongeren het lastig vinden om een keuze te maken op jonge leeftijd is heel begrijpelijk. Raymond Wanders: ,,Je gunt kinderen dat ze een keuze kunnen maken die past bij hun talenten.” Het programma On Stage helpt VMBO leerlingen in Zuidoost-Drenthe bij die beroeps- en studiekeuze.

De organisatie van On Stage Zuidoost-Drenthe ligt in handen van Linda Meijer. Samen met een nog te vormen On Stage-team gaat ze aan de slag om het beroepenfeest tot een succes te maken. De samenwerking met de diverse scholen in de regio en het Drenthe College speelt hierin een belangrijke rol. In aanloop naar het beroepenfeest wordt er in de lessen aandacht besteed aan de voorbereiding. Matthias Kooistra: ,,Bij collega’s is er groot enthousiasme voor het programma On Stage dat zeker bijdraagt aan de keuze voor een vervolgopleiding voor de jongeren.”

Het initiatief om On Stage naar Zuidoost-Drenthe te halen komt vanuit de Aanpak Jeugdwerkloosheid. Een project vanuit de Arbeidsmarktregio Drenthe (AMRD). De inzet is dat er geen jongeren meer tussen wal en schip belanden.