De leden van de voetbalclub zijn dolblij met de vette cheque. Foto: Bastiaan van Musscher.
De leden van de voetbalclub zijn dolblij met de vette cheque. Foto: Bastiaan van Musscher.

VriendenLoterij is gul voor voetbalclub DVC ‘59

Algemeen

NIEUW-DORDRECHT - Voetbalclub DVC ‘59 uit Nieuw-Dordrecht is Club van de Week van de Vriendenloterij. Dat levert de vereniging een bedrag van 5.000 euro op.

DVC ‘59 gaat dit geld gebruiken voor het aanleggen van led-verlichting. Bestuurslid Robert Muskee is hier uiteraard bijzonder blij mee. ,,We hebben het al langere tijd over led-verlichting maar dat was steeds financieel niet haalbaar. Het zijn zware tijden. Met deze bijdrage kunnen we eindelijk beginnen met deze verlichting. Dat betekent heel veel voor ons.’’

Club van de Week is door de VriendenLoterij in het leven geroepen om clubs, verenigingen en stichtingen in Nederland een steuntje in de rug te geven. Zij krijgen ieder een bijdrage van 5.000 euro van de VriendenLoterij voor een specifiek doel of een maatschappelijk project voor de club en haar leden. Om voor de titel in aanmerking te komen, kunnen clubs, verenigingen en stichtingen zich aanmelden op www.clubsvandeweek.nl.

Deelnemers van de VriendenLoterij hebben de mogelijkheid om voor een zelfgekozen organisatie mee te spelen. Minimaal 40 procent van de inleg van de deelnemer gaat dan direct naar een eigen gekozen club, vereniging of stichting.

Dat kan zijn voor kunst en cultuur via onze culturele partners of voor een van de maatschappelijke organisaties. Dit kunnen ook lokale clubs en verenigingen zijn die de deelnemer een warm hart toedraagt.