Isabelle.
Isabelle.

Kinderboerderij Schoonebeek eerbetoon aan Isabelle

Algemeen

SCHOONEBEEK - Familieboerderij Isabelle is de naam van de kinderboerderij die moet verrijzen op een stuk grond achter NAM-gebouw De Boo in Schoonebeek.

De boerderij is een eerbetoon aan het achtjarige meisje dat twee jaar geleden, samen met een vriendinnetje, om het leven is gekomen bij een verkeersongeval tussen Coevorden en Schoonebeek. Haar ouders Toby en Hellen Klingenberg namen het initiatief voor de bouw van de familieboerderij. Hun dochter Ellenoor onthulde donderdagmiddag samen met burgemeester Eric van Oosterhout van de gemeente Emmen de naam. Dat gebeurde onder enorme publieke belangstelling. Er waren zeker driehonderd mensen bij de onthulling aanwezig.

Dieren

Omdat Isabelle stapelgek was op dieren, is de familie op het idee gekomen de kinderboerderij te gaan bouwen. Op deze manier ontstaat er iets tastbaars ter nagedachtenis aan Isabelle. Er werd een stichting opgericht, de gemeente stelde een stuk grond beschikbaar en dankzij verschillende geldschieters is een deel van de kosten al gedekt. Als alles volgens plan verloopt, kunnen de bouwwerkzaamheden dit najaar al van start gaan.

Leerlingen van alle basisscholen zijn betrokken bij het bedenken van een passende naam voor de kinderboerderij. Dat gebeurde middels een kleurplaat. Heel veel kinderen waren van mening dat er sowieso iets met Isabelle in de naam van de kinderboerderij moest komen te zitten. Na rijp beraad is uiteindelijk gekozen voor familieboerderij Isabelle. Het woord familieboerderij komt uit de koker van Ellenoor. Zij voelde aanvankelijk wel iets voor famillyfarm. Dat is uiteindelijk in het Nederlands vertaald.
Eric van Oosterhout roemde het initiatief van de familie van Isabelle en deed persoonlijk ook nog een duit in het zakje. Binnenkort verschijnen de columns van de burgemeester in boekvorm. Hij heeft besloten dat de volledige opbrengst ten goede zal komen aan Stichting Isabelle. Mensen die het boekje kopen, steunen dus direct de bouw van de familieboerderij.