Afbeelding

Jeugdzorg Mirre met drie films naar Los Angeles

Algemeen

VALTHE - Films, gemaakt door cliënten en medewerkers van Zorglandgoed Mirre in Valthe, vallen bij de internationale jury enorm in de smaak. Daardoor worden er drie prijswinnende films van het 48 Hours Film Project vertoond op het filmfestival Filmapalooza in Los Angeles. 

Aan dit 48 Hours Film Project doen wereldwijd 160 steden mee. De film One More Night won maar liefst zeven prijzen in Arnhem, onder andere voor de beste muziek, actrice en film. Bij een goed resultaat op Filmapalooza gaat de film naar Festival de Cannes, het grootste filmfestival ter wereld.

Onderdeel therapie

Films maken is onderdeel van de therapie op Mirre waarin voor de jongeren veel samenkomt. Voor de camera leren ze zichzelf te laten zien, expressie te geven aan gevoelens en zich te verplaatsen in een ander, wat goed is voor hun zelfbeeld. Vaak zijn eigen gevoelens en hun (levens)verhaal de basis, wat helpt bij verwerking hiervan. Zo ontstaan indrukwekkende films over suïcideneigingen, zelfbeschadiging en gemis van overleden naasten. De filmprijs geeft de jongeren een enorme boost in zelfvertrouwen en verbetert hun zelfbeeld. Het feit dat ze weer plezier krijgen in het leven en een toekomst voor zich zien is wel de grootste winst.

De filmcrew mag het filmfestival Filmapalooza in Los Angeles bijwonen. Met een benefietconcert in Meppel, crowdfunding en fotosessies in een pop-up winkel in Emmen is door de crew inmiddels al een groot bedrag binnen, maar nog niet alles. Ook volgt op 26 februari nog een concert in de kerk in Odoorn met Lars Alkemade, de veelbelovende singer-songwriter die de muziek en tekst voor de film One More Night schreef. Voor de jongeren is het belangrijk dat ze naar Los Angeles gaan als erkenning voor wat ze samen hebben bereikt bij de filmproductie. Door samen op reis te gaan, doen de jongeren een unieke en zeer leerzame ervaring op, die ze meenemen in hun verdere leven. Zorglandgoed Mirre biedt jeugdzorg op maat voor jongeren met psychische, emotionele en psychiatrische problemen.