Burgemeester Eric van Oosterhout met Hilko en Reina Bolhuis. Foto: Bennie Wolbers.
Burgemeester Eric van Oosterhout met Hilko en Reina Bolhuis. Foto: Bennie Wolbers. Picasa

Hilko en Reina Bolhuis vieren zestigjarig huwelijksjubileum

Algemeen

KLAZIENAVEEN - Hilko Bolhuis (91) en Reina Bolhuis-de Jong uit Klazienaveen hebben 20 december hun zestigjarig huwelijksjubileum gevierd.

De uit Appingedam afkomstige De Jong en de in Zeerijp geboren Bolhuis gaven elkaar destijds in Appingedam het ja-woord. Het huwelijksjubileum werd gevierd met een etentje met de kinderen, kleinkinderen en de buren. De familie Bolhuis heeft twee dochters, Karin en Jeannette. Zij zorgden, volgens een trotse opa en oma, samen met de twee schoonzonen voor vier fantastische sportieve kleinzonen, Bart, Jasper, Tim en Daan.
Hilko Bolhuis werd geboren als de middelste tussen een broer en een zus. Na de lagere school en middelbare school ging hij werken bij Brons-motorenfabriek in Appingedam. In de avonduren volgde hij de lerarenopleiding in Groningen. Hierna kreeg hij een baan als leraar technische praktijkvakken op de LTS in Klazienaveen. Hij was daardoor vier jaar in de kost in Klazienaveen, maar nadat hij trouwde, kreeg het jonge paar een woning aan de Neptunesbaan. Daar woonden zij tot 1999 en verhuisden toen naar de Pastoor A.C. Damesstraat waar ze nu nog met veel plezier wonen. Reina Bolhuis was de jongste in een gezin met nog twee broers en twee zussen. Ze was tot haar trouwen werkzaam als verkoopster in een modezaak. In haar vrije tijd was Bolhuis heel actief bij de hervormde kerk en was ze leidster van de zondagsschool. Toneelspelen bij de plaatselijke toneelvereniging was haar grote hobby.
Hilko Bolhuis heeft in het verleden veel aan sport gedaan. Hij deed aan hardlopen, schaatsen en wielrennen. Op 80-jarige leeftijd deed hij voor het laatst mee aan het Loopfestijn in Klazienaveen. Tegenwoordig maakt hij dagelijks een wandeling. Zijn vrouw houdt van lezen, kaartjes maken en orgelspelen.