Guido Rink hijst de vlag in top met hulp van de werkgroep Orange Emmen (foto Gemeente Emmen).
Guido Rink hijst de vlag in top met hulp van de werkgroep Orange Emmen (foto Gemeente Emmen).

Orange the World-vlag in top bij gemeentehuis Emmen

Algemeen

EMMEN - Bij het gemeentehuis in Emmen is vrijdag de Orange the World-vlag in top gehesen. Dat gebeurde door wethouder Guido Rink met hulp van leden van de werkgroep Orange Emmen.

Orange the World is een wereldwijde campagne tegen geweld tegen vrouwen. Tot 16 december wappert de oranje vlag op tal van plaatsen. De kleur oranje staat symbool voor een zonnige toekomst, vrij van geweld tegen vrouwen en meisjes.

Bijna één op de vier vrouwen in Nederland heeft te maken (gehad) met een vorm van seksueel misbruik of seksueel geweld. Om hier aandacht voor te vragen worden in Drenthe verschillende acties georganiseerd. De betrokken organisaties voeren gesprekken, gebouwen en objecten worden oranje verlicht en objecten en er worden posters en Orange the World-vlaggen opgehangen. In Emmen is er verder op 1 december de vertoning van de documentaire ‘Belaagd’ op 28 in Loods13 in het Rensenpark. 

Vrouwen, van jong tot oud, vertellen in ‘Belaagd’ over misplaatste grappen, handtastelijkheden, aanranding, seksuele intimidatie, verkrachting en geweld. Op straat, op het werk, tijdens het uitgaan of thuis. Ze vertellen over de impact van de belaging en de angst en onvrijheid die deze veroorzaakt. Levenslang op je hoede, altijd rekening houden met gevaar. En als het je overkomt, het schuldgevoel en de schaamte om erover te praten.

Meer informatie over de Orange the World campagne is te vinden op www.orangetheworld.nl.