Een scene uit 'Belaagd'. Donderdag te zien in Loods13.
Een scene uit 'Belaagd'. Donderdag te zien in Loods13.

Filmhuis Emmen vertoont documentaire ‘Belaagd’

Algemeen

EMMEN - Filmhuis Emmen vertoont donderdagavond in Loods13 in Emmen de documentaire ‘Belaagd’ van Nan Rosens. De film is onderdeel van de campagne ‘Orange the World’ die zich richt op geweld tegen vrouwen en meisjes. 

De documentaire duurt 55 minuten. Vrouwen, van jong tot oud, vertellen in ‘Belaagd’ over misplaatste grappen, handtastelijkheden, aanranding, seksuele intimidatie, verkrachting en geweld. Op straat, op het werk, tijdens het uitgaan of thuis. Ze vertellen over de impact van de belaging en de angst en onvrijheid die deze veroorzaakt. Levenslang op je hoede, altijd rekening houden met gevaar. En als het je overkomt, het schuldgevoel en de schaamte om erover te praten.

De campagne ‘Orange the World’ loopt van 25 november tot 10 december. Door het hele land worden dan acties georganiseerd om aandacht te vragen voor geweld tegen vrouwen en meisjes.

De filmvoorstelling start om 19.30 uur met een opening door wethouder Dewy Leal en een inleiding door Veilig Thuis Drenthe. Na afloop is er gelegenheid om na te praten met een drankje. De toegang is gratis, maar vol is vol. Aanmelden kan via filmhuisemmen.nl.