Van Gogh Brabant, Marketing Drenthe, VisitBrabant en het NBTC gaan nauw samenwerken.
Van Gogh Brabant, Marketing Drenthe, VisitBrabant en het NBTC gaan nauw samenwerken.

Samenwerking Het landelijke Van Gogh officieel bekrachtigd

Algemeen

NIEUW-AMSTERDAM - Van Gogh Brabant, Marketing Drenthe, VisitBrabant en het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) gaan de komende jaren nauw samenwerken om Het landelijke Van Gogh vorm te geven. 

De samenwerking is onlangs bekrachtigd in het NoordBrabants Museum in ‘s-Hertogenbosch tijdens een werkbezoek van een delegatie uit Drenthe aan Noord-Brabant. Volgend jaar is het exact 140 jaar geleden dat Vincent van Gogh in Nieuw-Amsterdam arriveerde. In datzelfde jaar trok hij naar Nuenen in Noord-Brabant. Van Gogh is nog altijd een wereldberoemd icoon. Zijn cultureel erfgoed trekt jaarlijks veel internationale bezoekers naar Nederland. De komende jaren wordt er meer samengewerkt om het erfgoed van Vincent van Gogh in Noord-Brabant en Drenthe te verbinden. Door de relatie te leggen met het landschap waar de schilder zijn inspiratie vond, willen de samenwerkende partners nieuw duurzaam toeristisch aanbod ontwikkelen voor bezoekers die interesse hebben in kleinschaligheid en de combinatie van cultuur en natuur.

Fietsroute

2023 is een belangrijk jaar voor Van Gogh-liefhebbers. Er komt een Van Gogh-tentoonstelling in het Drents Museum en diverse musea openen hun deuren na grondige verbouwingen: Museum Vincentre in Nuenen, het Van Gogh Huis in Nieuw-Amsterdam en het Vincent Van Goghhuis in Zundert. Op 30 maart, de 170e verjaardag van Van Gogh, wordt een seminar georganiseerd in Brabant en in het voorjaar wordt een Van Gogh-fietsroute geopend in Drenthe. Onder de vlag Van Gogh Europe wordt vanaf volgend jaar gewerkt aan programmering voor 2028: het jaar waarin de 175ste geboortedag van Vincent van Gogh wordt gevierd.