De familie Van der Velde met burgemeester Eric van Oosterhout.
De familie Van der Velde met burgemeester Eric van Oosterhout.

Familie Van der Velde viert zestigjarig huwelijksjubileum

Algemeen

KLAZIENAVEEN - Chris van der Velde (85) en Sientje Van der Velde-Nuil (83) uit Klazienaveen hebben woensdag hun zestigjarig huwelijksjubileum gevierd.

Vrijdagmiddag kwam burgemeester Eric van Oosterhout even langs om het paar met het bereiken van deze mijlpaal te feliciteren. Als presentje had hij fotoboek en een ingelijste kopie van de trouwakte meegenomen. Zondagmiddag werd het 60-jarig jubileum gevierd met de broers en zussen van het bruidspaar, zoon Alex, schoondochter Maja, de kleinkinderen en enkele bekenden met een etentje in De Serre in Barger-Oosterveld.

Fietsen was een grote hobby van Sientje Van der Velde en tot op de dag van vandaag is ze samen met haar man een liefhebber van zwemmen. Ze doen dit elke dag. Chris van der Velde was in zijn vrije tijd actief met politiehondendressuur en de duivensport.
Sientje van der Velde werd in Klazienaveen geboren. Ze ging na de lagere school aan het werk bij de Heemaf. Later werkte ze 33 jaar bij de thuiszorg. Haar man werd in Zwartemeer geboren. Na de lagere school begon ook hij in het veen de kost te verdienen, maar na een onderbreking wegens zijn diensttijd bij de mobiele luchtdoel Artillerie ging hij op 24-jarige leeftijd werken op antennefabriek Messa in Emmen. Daarna werkte hij bij de AKU en Honeywell.

Het paar leerde kennen tijdens het befaamde rondje Dordsebrug. Chris van der Velde maakte direct contact, waarna een verkeringstijd van zeven jaar volgde.