Vrijwilligers van Humanitas helpen bij het op papier zetten van de levensverhalen (foto Roy Beusker).
Vrijwilligers van Humanitas helpen bij het op papier zetten van de levensverhalen (foto Roy Beusker).

Humanitas op zoek naar mensen met bijzonder verhalen

Algemeen

EMMEN - Humanitas Emmen/Borger-Odoorn is op zoek naar inwoners die bijzondere verhalen hebben te vertellen. ,,Over een bijzonder beroep, gebeurtenis of andere ervaring die hun leven sterk beïnvloed heeft’’, aldus de uitleg van Humanitas.

Het project draagt de naam ‘Het verhaal van je Leven’. Coördinator is Sylvia Schenderling. ,,Uit ervaring in andere steden blijkt dat mensen herinneringen graag willen bewaren, voor hun kinderen of kleinkinderen bijvoorbeeld. Maar ze weten vaak niet waar te beginnen. Bovendien helpt het als er regelmatig iemand langs komt om mee te denken, teksten in de computer te zetten, of adviezen te geven. Naast vertellers zijn we daarom ook op zoek naar vrijwilligers die mee willen helpen deze levensverhalen vast te leggen’’, aldus Schenderling.

De vrijwilliger hoeft volgens de Humanitas-coördinator beslist geen professioneel schrijver te zijn. Ook de deelnemer hoeft niet per se goed te kunnen vertellen. Schenderling: ,,Door samen te werken aan het ‘Verhaal van je Leven’ ontstaat er uiteindelijk iets moois. Nieuwsgierigheid naar de verhalen van de deelnemer is het belangrijkste.’’ 

Alle vrijwilligers kunnen vooraf en tijdens hun werk met de deelnemers rekenen op training en een goede begeleiding door Humanitas Emmen/Borger-Odoorn.