Melvin Brandjes op de heuvel voor Bedrocks (foto Bert Springer).
Melvin Brandjes op de heuvel voor Bedrocks (foto Bert Springer).

Emmer honkballers winnen in Winschoten

Algemeen

WINSCHOTEN - De honkballers van Bedrocks hebben zondag de uitwedstrijd tegen de Winschoter Honk- en Softbal Club (WHSC) gewonnen. De Emmenaren, koploper in de competitie, trokken met 4-5 aan het langste eind.

Bedrocks heeft het over het algemeen lastig tegen WHSC, de nummer drie op de ranglijst. Ook dit keer waren de teams weer aan elkaar gewaagd. Bij de Bedrocks startte Melvin Brandjes op de heuvel en zijn broer Robin stond achter de plaat. 

Geholpen door een paar verdedigende foutjes van WHSC lukte het de Emmenaren wel om op een 0-2 voorsprong te komen. De Groningers kwamen in de eerste drie inningen niet tot scoren mede door uitstekende acties van derde honkman Fernando Acevedo en vijf vangballen.

In de 4e inning kwam WHSC op een 3-2 voorsprong door een tweetal honkslagen en een paar slordigheden in de Emmer defensie. De Emmer slagmensen kregen weinig grip op de Winschoter pitcher en kwamen pas in de 5e inning weer op gelijke hoogte door honkslagen van Benjamin Houthuyzen, Marijn Mast en Robin Brandjes.

WHSC nam in de 6e inning wederom de leiding: 4-3. De 7e inning was voor de Bedrocks de laatste kans om aan de goede kant van de score te komen. Door honkslagen van Fernando Acevedo en Kilian Alderlieste en wat hulp van de Winschoter verdedigers wist Bedrocks nog twee runs te scoren.

In de gelijkmakende slagbeurt kwam WHSC niet meer tot scoren door drie acties, waaronder een dubbelspel, van uitblinker Fernando Acevedo. Eindstand 4-5. Bedrocks heeft nu nog één wedstrijd op het programma, over twee weken in Hardenberg tegen de plaatselijke Cubs.