Rafael Horsman op de hoogste trede van het ereschavot.
Rafael Horsman op de hoogste trede van het ereschavot.

Jonge Schoonebeker Nederlands Kampioen MTB

Algemeen

SCHOONEBEEK - Rafael Horsman uit Schoonebeek is zaterdag Nederlands Kampioen MTB Jeugd geworden. Het jeugdlid van WSV Emmen won na een zenuwslopende, maar mooie wedstrijd in het Gelderse ‘t Loo Oldebroek.

Horsman kwam uit in categorie 2 en wist in een schitterende eindsprint zijn concurrenten voor te blijven en mag daarom het komende jaar het tricolere dragen. 

Er waren meer WSV-leden die zaterdag eremetaal in de wacht sleepten. In categorie1 nam Pepijn Kuipers halverwege de wedstrijd de leiding en hij was duidelijk op weg om kampioen te worden. Totdat een grote, natte boomstronk hem in de laatste ronde parten speelde. Hij viel en kwam als 2e over de finish. Het leverde hem een zilveren medaille met een goud randje op.

In categorie 5 werd Robin Supér verdienstelijk derde, waarbij ze werd opgehouden door de nummers 1 en 2 van categorie 6. In categorie 7 moest Willem-Jan Belt het in z’n eentje opnemen tegen een muur van 5 Bar End renners. Hij wist in een schitterende race drie van de vijf renners in te halen en finishte als derde.