De Grote Kerk in het centrum van Emmen (archieffoto).
De Grote Kerk in het centrum van Emmen (archieffoto).

Grote Kerk Cultureel zoekt deelnemers voor jubileumtentoonstelling

Algemeen

EMMEN - De Stichting Grote Kerk Cultureel (SGKC) Emmen is nog op zoek naar deelnemers voor haar jubileumtentoonstelling die volgend jaar wordt gehouden. Op dit moment staat de teller op 36 kunstenaars.

Omdat het 20-jarig jubileum samenvalt met het feit dat Vincent van Gogh 140 jaar geleden enig tijd in Drenthe verbleef, organiseert de stichting het project ‘Vincent in Drenthe’. SGKC vraagt (aankomend) kunstenaars een kunstwerk te maken dat is geïnspireerd op de drie maanden in het najaar van 1883 die Vincent van Gogh in Drenthe doorbracht.

Het kan gaan om een schilderij, tekening, collage of ander tweedimensionaal werk. De stichting vraagt niet om werk van Van Gogh na te schilderen, maar om een nieuw, origineel kunstwerk te maken. De uitdaging is om dit alles op een hedendaagse manier vorm te geven.

De gemaakte kunstwerken worden volgend jaar getoond van 2 juli tot en met 9 september. Een deskundige jury wijst de winnaar aan. Daarnaast is er ook een publieksprijs waarvoor bezoekers hun stem uit kunnen brengen. De winnaars van beide prijzen mogen in overleg met de organisatie een workshop volgen bij een kunstenaar naar keuze. De prijsuitreiking is op 9 september 2023. 

Aanmelden voor deelname kan nog tot 1 oktober. Meer informatie en het aanmeldformulier staan op www.grotekerkcultureel.nl. De werken moeten voor 1 juni 2023 worden ingeleverd.