Herman en Riek Schnieders samen met Eric van Oosterhout (foto Bennie Wolbers).
Herman en Riek Schnieders samen met Eric van Oosterhout (foto Bennie Wolbers).

Herman en Riek Schnieders vieren diamanten huwelijksfeest

Algemeen

KLAZIENAVEEN - Herman en Riek Schnieders uit Klazienaveen hebben dinsdag hun 60-jarig huwelijksfeest gevierd. Het diamanten paar kreeg onder anderen bezoek van burgemeester Eric van Oosterhout die hen namens de gemeente Emmen kwam feliciteren.

Herman Schnieders (87) en Riek Heidotting (84) ontmoetten elkaar tijdens een feestweek in Erica. Een verkering van van ruim vier jaar werd afgesloten met een huwelijk in het gemeentehuis van Emmen. Het paar betrok een duplexwoning aan de Halsteenstraat, maar nestelde zich drie jaar later aan de Neptunesbaan in Klazienaveen op de plek waar ooit het eerste voetbalveld van Zwartemeer lag. Het stel woont er nog steeds met heel veel plezier woont. Ze kregen een dochter, Karin, die nu samen met haar vriend Laurens in Angelslo woont.

Riek Heidotting werd net over de grens in Rhuler-Twist geboren in een veenarbeidersgezin met nog een ouder zus. Toen vader Heidotting werk kreeg als portier bij de Purit, verhuisde de familie naar Klazienaveen. Na de lagere school en de huishoudschool ging zij werken als textiellaborante op de ENKA in Emmen. Op de dag van haar trouwen werd ze huismoeder. Naast het werken in de huishouding was Riek 40 jaar actief in een handwerkvereniging in buurthuis Ons Belang. 

Herman Schnieders zag het eerste levenslicht in Erica als tweede in een gezin met nog twee broers. Na de lagere school volgde voor hem de technische school en daarna ging Herman als allround schilder aan het werk bij Jan Rietman in Erica. Hij zocht verkaste geregeld naar andere schildersbedrijven en was tot zijn pensioen actief bij grote projecten in het Noorden.

Toen hij met pensioen ging, begon Herman aan een hobby in de vorm van spellen bouwen en verhuren aan scholen. Maar ook vakanties met een tentje waren een geliefde bezigheid. Op latere leeftijd maakte het tentje plaats voor georganiseerde busreizen naar Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk en België. Het geheim van een gelukkig huwelijk is volgens Herman duidelijk aan te geven: ,,Wij zorgen altijd dat er niet eentje de baas is, maar dat wij samen de kar trekken.”

!